DIEMEN - Op dinsdag 26 februari loopt een 17-jarig scholiere samen met een vriendin over het Scholeksterpad in Diemen als ze rond 12:45 uur van achteren wordt vastgepakt door twee personen. Er ontstaat een worsteling en in een paar seconden beroven de twee verdachten haar van haar bezittingen. Hierbij raakt het slachtoffer licht gewond. Zodra de buit binnen is, vluchten de twee in de richting van de helling op de Dalsteindreef en verdwijnen daarna uit het zicht.

De politie zette direct een uitgebreide zoektocht op. Dankzij oplettende burgers was bij de politie het kenteken van de mogelijke vluchtauto bekend, waar het duo na de straatroof is ingestapt. Hierdoor kon de politie op een later moment de drie inzittenden aanhouden. Hun betrokkenheid bij de straatroof wordt op dit moment onderzocht.

Getuigenoproep
Op het moment van de straatroof is op camerabeelden te zien dat er veel mensen op straat lopen. De politie komt graag met deze personen in contact. Bent u getuige geweest van deze straatroof? Of heeft u meer informatie met betrekking tot deze zaken? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.