AMSTERDAM - Op zondag 26 mei, rond 02.30 uur in de nacht, loopt een 22-jarig slachtoffer op straat in de Henri Dunantstraat. Ter hoogte van de Elisabeth Boddaertstraat wordt hij meerdere malen beschoten, vermoedelijk door twee personen op een scooter. Het slachtoffer schuilt kort in een portiek en alarmeert hier direct de hulpdiensten. De man raakte gewond aan zijn enkel en schouder.

Signalement
De politie is op zoek naar twee mannen in donkere kleding, die op een donkergekleurde scooter ervandoor gingen.

Vluchtroute
Getuigen meldden dat de scooter, met achterop de vermoedelijke schutter, op een eerder moment rondreed in de omgeving van de Johan Huizingalaan en de Ottho Heldringstraat. Na het schietincident op de Henri Dunantstraat rijdt de scooter terug naar de Johan Huizingalaan, om daar vervolgens rechtsaf te slaan in de richting van de Plesmanlaan.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord in de buurt van de Henri Dunantstraat, of wellicht meer weten over de vluchtroute van de twee personen op de scooter. Heeft u informatie voor de politie? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.