AMSTERDAM - De politie doet onderzoek naar een melding over schoten op de Opijnenhof in Zuidoost, dinsdagavond 6 juli 2021 rond 19 uur. De recherche komt graag in contact met getuigen waarmee nog niet is gesproken, dan wel mensen die beeldmateriaal hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek.

Rond 19 uur kwam melding binnen dat er geschoten zou zijn op de Opijnenhof. Voorlopig onderzoek leert dat er waarschijnlijk inderdaad schoten zijn gelost. Ter plaatse werd echter geen slachtoffer aangetroffen en ook over het mogelijke doelwit of aanleiding van de schoten is nog niets bekend.

Enkele getuigen spreken over een voertuig dat kort na het schieten zou zijn weggereden. De recherche ontvangt graag meer informatie hierover. Ook mensen die mogelijk iets hebben gezien van het schieten, de aanleiding tot het schieten, betrokken voertuig(en) en betrokken personen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. U kunt uw informatie en/of beelden delen via onderstaand tipformulier of door contact op te nemen met 0900-8844. U kunt de politie ook anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of online.