AMSTERDAM - In de vroege ochtend van maandag 8 maart 2021 is geprobeerd met een donkerkleurige auto een ramkraak te plegen op een pand aan de Johann Siegerstraat bij bedrijventerrein De Omval / Overamstel.

De poging ramkraak werd gepleegd rond 5.55 uur. Daarbij is met de achterzijde van het donkerkleurige voertuig ingereden op het ruilluik van het pand. Hoewel er veel schade is aan het rolluik en de gevel van het pand, is het de verdachten niet gelukt binnen te komen en hebben zij dan ook geen buit gemaakt. De verdachten zijn vervolgens met de beschadigde auto gevlucht in de richting van de Paul van Vlissingenstraat.

Beeldmateriaal
De recherche is een onderzoek gestart en wil daarbij graag spreken met mensen die even voor of na zes uur maandagochtend iets verdachts hebben gezien nabij de Johann Siegerstraat. Dat geldt ook voor bedrijfsmedewerkers of bewoners die wellicht camerabeelden uit de omgeving hebben. Het onderzoeksteam wil u vragen om deze te bekijken en te zien of er mogelijk verdachte personen of de genoemde donkerkleurige auto op waarneembaar is. In dat geval hoort de recherche het graag. U kunt uw beeldmateriaal rechtstreeks uploaden via onderstaand tipformulier.

Voertuig met schade
Verder vraagt de politie ook om uit te kijken naar een donkerkleurig voertuig met schade aan de achterzijde. Ziet u een dergelijke auto met opvallende of verdachte schade aan de achterzijde? Laat het ons dan weten.

U kunt de politie bereiken via 0900-8844 of eventueel via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt uw informatie of beeldmateriaal ook delen via onderstaand tipformulier.