AMSTERDAM - Op woensdag 15 mei 2019 rond 17.00 uur loopt een 16-jarig slachtoffer van het Metrostation Kraaiennest in de richting van de flat Kikkenstein. Ter hoogte van het speeltuintje, in de buurt van de Kruitberg en het Nellesteinpad, probeert een man hem te beroven. Hierna mishandelt deze man het slachtoffer en laat hem gewond achter. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep nietsvermoedend van het Metrostation Kraaiennest, via de Kruitberg en het park, in de richting van het speeltuintje. Hier wordt hij aangesproken door een man die hem om zijn telefoon vraagt. Als het slachtoffer deze niet wil geven, wordt hij aangevallen. De verdachte laat het slachtoffer gewond achter.

Signalement
De politie is op zoek naar een man die voldoet aan het volgende signalement:

- Donker getinte huidskleur
- Zwarte muts of hoody
- Lang en slank postuur
- Ongeveer 1.70 meter lang

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord in de buurt van het speeltuintje, of wellicht op de route van het slachtoffer. Heeft u informatie voor de politie? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen.