AMSTERDAM - In de vroege avond van donderdag 4 maart 2021 heeft om 17.52 uur een aanrijding tussen een fietsster en een bestelbus plaatsgevonden, waarbij de 22-jarige fietsster ernstig gewond is geraakt. De politie heeft de aanrijding in onderzoek en komt graag in het bezit van camerabeelden, bijvoorbeeld beveiligingscamera’s van winkels en huizen of dashcam-beelden van (geparkeerde) voertuigen. Ook getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden opgeroepen om zich te melden. Zij hebben mogelijk essentiële informatie voor het onderzoek.

De fietsster is direct na het ongeval met spoed en met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus is volgens procedure meegenomen naar het politiebureau en gehoord. Hij is hangende het onderzoek heengezonden.

Getuigenoproep

Het onderzoeksteam ontvangt graag camerabeelden van de periode voor en tijdens het ongeval, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000.