DIEMEN - Maandag 13 mei 2019 heeft tussen 13.45 uur en 14.15 uur een incident plaatsgevonden op de Tobias Asserlaan in Diemen. Een 69-jarige man wordt belaagd en bedreigd door een groep mannen. De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

Het is rond kwart voor twee ’s middags als het slachtoffer vanuit zijn auto wordt aangesproken door een groep mannen. Hun toon is bedreigend en intimiderend. Tijdens het incident, dat zo’n 15 á 20 minuten duurt, verplaatsen de groep mannen en het slachtoffer zich lopend tussen de Tobias Asserlaan in de richting van de Martin Luther Kinglaan. Op enig moment weet het slachtoffer alarm te slaan en komt de politie ter plaatse. Vier verdachten worden aangehouden.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar de bedreiging en is daarom op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben van het incident. Tevens wil de recherche graag meer informatie over mogelijk betrokken voertuigen die gezien zijn rond het tijdstip van het incident, maandag 13 mei tussen 13.45 en 14.15 uur, en uit welke richting deze naar de locatie kwamen of waarheen zij later zijn vertrokken. Mocht u beelden hebben, bijvoorbeeld van een bewakingscamera, dashcam of gefilmd met een mobiele telefoon, dan zou de politie die graag ontvangen. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via onderstaand tipformulier, waar rechtstreeks beeldmateriaal geüpload kan worden.