AMSTERDAM - In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 augustus 2022 heeft een nog onbekende man een woning op de Witte de Withstraat beschoten. Na de beschieting vluchtte hij op een scooter weg en reed hierbij een fietser aan. De politie is dringend op zoek naar deze fietser en andere mensen die informatie hebben over het incident.

De schutter loste rond 01.20 uur meerdere schoten op een raam van de betreffende woning. Verschillende getuigen werden gealarmeerd door de harde knallen en één van hen zag dat een verdachte na de beschieting hard wegreed op een scooter. Tijdens zijn vlucht raakte hij op een gegeven moment een rijdende fietser. De fietser kwam niet ten val, maar de schutter hoogstwaarschijnlijk wel. Na vermoedelijk de macht over het stuur te zijn verloren, kon hij alsnog verder vluchten. Toegesnelde agenten troffen hem niet meer in de omgeving aan.

Signalement verdachte
Getuigen omschrijven de verdachte als volgt:
- Man;
- Begin 20;
- 1.65 tot 1.70 haar oud;
- Normaal postuur;
- Droeg een zwarte helm, zwarte zonnebril, zwart sjaaltje voor zijn mond en zwarte jas.

Getuigen gezocht
De recherche doet onderzoek naar de beschieting en komt graag in contact met mensen die mogelijk meer weten, bijvoorbeeld de aangereden fietser. Bent u dit? Of heeft u andere informatie/relevante camerabeelden? Neem dan contact op via 0900-8844. Via het tipformulier is het ook mogelijk beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie.