AMSTERDAM - In de vroege ochtend van donderdag 10 oktober 2019 is op de Dirk Sonoystraat in Amsterdam Nieuw-West een man beroofd van zijn taxibusje. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen.


Als het 39-jarige slachtoffer rond 07:40 uur in zijn auto zit, trekt een onbekende man uit het niets de autodeur open. Met flinke kracht wordt het slachtoffer de auto uit gewerkt. Binnen enkele seconden staat het slachtoffer op straat en rijdt de verdachte met volle vaart weg in de richting van de A10. Het slachtoffer blijft ongedeerd maar erg geschrokken achter.

Achtervolging
Het slachtoffer slaat direct alarm en geeft belangrijke informatie aan de meldkamer door. Door zijn snelle handelen kan de verdachte, een 42-jarige man uit Frankrijk, na een korte achtervolging worden aangehouden op de A4 in de richting van Den Haag. De verdachte zit in voorlopige hechtenis.

Heeft u wat gezien?
Was u getuige van specifiek de carjacking op de Dirk Sonoystraat op donderdag 10 oktober en heeft u informatie over dit incident? Of beschikt u wellicht over (dashcam) beeldmateriaal? Neem dan contact op via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Via dit formulier kunt u ook eventuele camerabeelden ter beschikking stellen aan de politie.