AMSTERDAM - Woensdag 29 januari 2020 raakt rond 12.30 uur om nog onbekende reden een Canta te water aan de Westerdoksdijk in Amsterdam.


Meerdere omstanders horen en zien het invalidevoertuig te water gaan en springen het water in om het slachtoffer, een 64-jarige vrouw, hulp te bieden. De politie komt graag in contact met getuigen, waaronder één vrouw in het bijzonder. Het slachtoffer is door hulpdiensten in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Hulp biedende vrouw
Specialisten van de politie, het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV), doen onderzoek naar de oorzaak. Hierbij is het horen van omstanders en getuigen cruciaal. Daarom komen deze rechercheurs graag in contact met getuigen, voor zover zij nog niet met de politie hebben gesproken. Zij spreken in het bijzonder een vrouw die vanuit het water hulp probeerde te bieden aan het slachtoffer. Mogelijk dat zij zich op een boot begaf op het moment van het incident.

Getuigen
Natuurlijk spreekt het opsporingsteam ook graag met andere getuigen die mogelijk informatie hebben. Heeft u informatie of eigen (dashcam) beeldmateriaal voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie.