AMSTERDAM - Op woensdag 17 februari is een 17-jarige Amsterdammer aan de Kamerlingh Onneslaan beroofd van zijn mobiele telefoon. De recherche is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 14:40 uur loopt het slachtoffer met zijn fiets aan de hand vanaf de Nobelweg richting het Prins Bernhardplein. Ter hoogte van de Kamerlingh Onneslaan wordt hij door twee personen aangesproken waarna hij werd mishandeld en bedreigd. Tijdens de mishandeling worden de persoonlijke eigendommen van het slachtoffer vernield en weggenomen. De verdachten vluchtte vervolgens met de buit in de richting van de Gooiseweg. Het slachtoffer heeft door de mishandeling licht letsel opgelopen.

Signalementen
De recherche is op zoek naar verdachten met het volgende signalement:

Verdachte 1:
- donkergetinte huidskleur
- rond de 17 jaar oud
- rond 1.85 meter lang
- sproeten op zijn wangen
- donker haar naar achter
- zwarte jas

Verdachte 2:
- lichtgetinte huidskleur
- rond de 17 jaar oud
- rond 1.80 meter lang
- zwart mondkapje
- zwarte jas

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze beroving en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of beelden waarop iets te zien is dat te maken heeft met deze beroving? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van het tipformulier. Hierop kunt u ook beeldmateriaal uploaden.