AMSTERDAM -Op maandag 4 mei 2020 krijgt de politie een melding van twee dumpingen van vermoedelijk bedrijfsafval. Zowel op de Dokter Meurerlaan in Osdorp als op een parkeerplaats op de Spieringhoorn in Geuzenveld treffen politieagenten een groot aantal lege vaten en jerrycans aan. De recherche is een onderzoek gestart naar de herkomst van dit afval en is op zoek naar mogelijke getuigen of andere informatie die het onderzoek verder kan helpen. De afvaldumpingen hebben mogelijk plaatsgevonden tussen zondag 3 en maandag 4 mei 2020.

Op beide plekken zijn meerdere lege jerrycans en zwarte ordners achtergebleven, die iemand wellicht herkent. De politie gaat uit van een verband tussen beide dumpingen.

Getuigen
Het dumpen van afval zorgt voor milieuschade en kost de belastingbetaler handenvol geld. De politie komt dan ook graag in contact met mensen die in de periode voorafgaand aan de vondst, iets opvallend heeft gezien, gehoord of wellicht geroken in de omgeving van de Dokter Meurerlaan in Osdorp of de Speringhoorn in Geuzenveld. Heeft u andere informatie voor de politie, bijvoorbeeld over de aangetroffen ordners? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen en hier eventuele (video)beelden uploaden.