AMSTERDAM - In de vroege ochtend van woensdag 12 juni 2019 vindt aan het Montfoorthof in Amsterdam-Zuidoost een gewelddadige woningoverval plaats. Direct na de overval is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Het onderzoeksteam zoekt uiteraard naar de daders, maar ook naar getuigen en eventueel beeldmateriaal van het incident.

Op woensdagochtend, zo rond 06.00 uur, bevindt het slachtoffer zich in zijn woning. Hij is op dat moment in het gezelschap van een vrouw die bij hem op bezoek is. Opeens ziet het slachtoffer buiten schimmen staan. Hij kijkt door een deur naar buiten als de deur uit het niets open wordt geduwd. Verschillende mannen dringen de woning binnen. Het slachtoffer wordt direct hard geslagen en de mannen roepen dat ze geld willen. De woning wordt doorzocht en het slachtoffer meerdere malen mishandeld. Op een gegeven moment gaan de overvallers er met enkele persoonlijke eigendommen van het slachtoffer vandoor.

Toegesnelde politie-eenheden zoeken in de omgeving naar de daders, helaas wordt niemand meer aangetroffen. Het slachtoffer is dusdanig gewond geraakt dat hij naar het ziekenhuis moet worden overgebracht om behandeld te worden.

Onderzoek
De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze woningoverval. De overvallers hebben zich tijdens de overval alleen op de mannelijke bewoner gericht. Onderzocht wordt of zijn vrouwelijke bezoeker mogelijk iets te maken heeft met de overval.

Getuigen en beeldmateriaal
Het onderzoeksteam spreekt graag met getuigen van de woningoverval. In het onderzoek is naar voren gekomen dat het incident mogelijk door mensen gefotografeerd en/of gefilmd is. Het onderzoeksteam is zeer geïnteresseerd in eventuele beelden.

Informatie delen
Heeft u iets gezien of gehoord wat het onderzoeksteam verder kan helpen, maar dit nog niet bij de politie gemeld? Beschikt u over andere informatie over deze zaak of over foto- of filmmateriaal? Neem dan contact op via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bel dan met 0800-7000. Via het tipformulier is het mogelijk om beeldmateriaal direct met de politie te delen.