AMSTERDAM - Op maandag 29 maart 2021 rond 20.55 uur is een man door twee nog onbekende daders beroofd met geweld. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen zich te melden.

Het slachtoffer reed door Zuidoost en stopte naar eigen zeggen op de Dantestraat, omdat hij heel nodig moest plassen. Als hij weer instapt om zijn weg te vervolgen, komen twee jongens uit een portiek op hem aflopen. Ze vragen in eerste instantie om een sigaret, maar voordat de bestuurder het doorheeft, kijkt hij in de loop van een vuurwapen. Het slachtoffer krijgt klappen en moet zijn persoonlijke eigendommen afstaan. De twee verdachten rennen daarna via de binnentuinen weg in de richting van metrostation Venserpolder.

Signalementen
De verdachten waren beide in het donker gekleed. De man die om een sigaret vroeg wordt door het slachtoffer omschreven als een lichtgetinte man van ongeveer 25 jaar oud met een slank postuur en rond 1.75-1.80 meter lang. De tweede verdachte is donkergetint, rond de 20 jaar oud en rond de 1.65 meter.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien of iets weten wat mogelijk te maken heeft met deze beroving. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onderstaand tipformulier, hier kan ook beeldmateriaal ter beschikking worden gesteld.