AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari is geprobeerd in te breken bij een juwelier aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West. Hierbij zijn explosieven gebruikt. De politie zoekt getuigen van deze poging inbraak.

Rond 04.30 uur kwamen verschillende meldingen binnen van mensen die in de omgeving van de Jan Evertsenstraat een harde knal hadden gehoord. Op de Jan Evertsenstraat troffen agenten bij een juwelier grote schade aan. Al snel ontstond het vermoeden dat met explosieven geprobeerd was in te breken en de omgeving rondom de juwelier werd afgezet voor onderzoek. Uiteindelijk bleken er inderdaad explosieven te zijn gebruikt, maar was er geen explosiegevaar meer. Ook werd duidelijk dat het bij een poging inbraak was gebleven: de dader(s) kon(den) niet binnen komen. Wel ontstond er grote schade aan het pand van de juwelier en omliggende panden. Niemand raakte bij het incident gewond.

Melders hebben aangegeven dat zij na de knal een scooter op hoge snelheid weg zagen rijden in de richting van het Mercatorplein. Hoeveel personen precies bij het incident betrokken zijn, wordt onderzocht.

Getuigenoproep
De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze poging inbraak en het onderzoeksteam spreekt graag met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord wat het team verder kan helpen? Of heeft u mogelijk relevante camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 als u anoniem wilt blijven. Via het tipformulier is het ook mogelijk om uw informatie en/of beelden digitaal te delen.

Camera in Beeld
De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd Camera in Beeld. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Meld uw camera ook aan en help uw buurt veiliger te maken. Meer informatie over Camera in Beeld is hier te vinden: https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html?sid=c857448a-9e61-4176-97db-b77fc6e2f91f.