AMSTERDAM - Woensdagavond 16 december 2020 heeft een nog onbekende man op de IJburglaan in Amsterdam-IJburg geprobeerd een auto te stelen. In die auto zaten op dat moment een moeder en haar kind, moeder raakte bij de poging carjacking lichtgewond. De recherche is dringend op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van het incident.

De auto, een donkere Volkswagen Golf 7, werd rond 20.10 uur bij een supermarkt aan de IJburglaan geparkeerd. Terwijl vader even snel een boodschap ging doen, bleven moeder en kind in de auto zitten. Op een gegeven moment zag de moeder dat een man naar de auto toe kwam lopen, het portier zomaar opende en vervolgens op de bestuurdersstoel ging zitten. Ze schrok hier ontzettend van en schreeuwde direct dat de man de auto weer moest verlaten. De man bleef echter zitten en probeerde de auto te starten. Hierop opende de moeder haar portier en riep om hulp. Toen stapte de man toch uit de auto en rende weg in de richting van de Dagguerrestraat.

Omstanders namen moeder en kind daarna mee naar de supermarkt en de politie werd ingeschakeld. Moeder bleek lichtgewond te zijn geraakt: in de auto duwde ze de man en liep hierbij lichte verwondingen aan haar hand op.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze poging carjacking en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien/gehoord, maar nog niet met de politie gesproken? Of bent u mogelijk in het bezit van camerabeelden van het incident/een verdachte? Neem dan contact op met de politie via 0800-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Via het tipformulier kan ook informatie en/of beeldmateriaal met de politie gedeeld worden.