AMSTERDAM - Dinsdagavond 1 augustus 2023 heeft er mogelijk een geweldsincident plaatsgevonden in de omgeving van het Oosterdok, centrum Amsterdam. Bij dit incident zou een nog onbekende man zwaargewond zijn geraakt. De politie komt graag in contact met mensen die meer over weten over de zaak.

Informatie over het geweldsincident kwam dinsdagavond laat bij de politie binnen. Het incident zelf zou zich kort daarvoor, ergens tussen 21.30 en 23.30 uur, hebben afgespeeld en als het herkenningspunt voor de incidentlocatie werd de omgeving van het wetenschapsmuseum NEMO genoemd. In die omgeving van het Oosterdok zouden in ieder geval twee mannen met elkaar in gevecht zijn geraakt. Eén van de mannen zou hierbij zwaar letsel hebben opgelopen, de identiteit van dit mogelijke slachtoffer is echter niet bij de politie bekend.

De andere man voldeed aan het volgende signalement:

- Lichte huidskleur;
- Tussen de 35 en 45 jaar oud;
- Gladgeschoren/gemillimeterd haar;
- Blauwe ogen;
- Bebloed;
- Engelssprekend en onder invloed van alcohol.

Getuigenoproep

De politie heeft op dit moment geen concrete aanwijzingen dat het geweldsincident inderdaad heeft plaatsgevonden. Gezien de aard van de gedeelde informatie en de manier waarop deze informatie bij de politie is gekomen, heeft een rechercheteam de zaak toch in onderzoek. Het team is dringend op zoek naar mensen die mogelijk meer over de zaak weten.

Bent u getuige geweest van een situatie die iets te maken kan hebben met dit geweldsincident? Heeft u hier misschien camerabeelden van? Of weet u meer over een mogelijk slachtoffer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het onderzoeksnummer van de zaak: 2023174374.