AMSTERDAM - Op dinsdagavond 10 augustus is een 28-jarige vrouw in haar woning overvallen. Het slachtoffer is niet gewond geraakt en maakt het naar omstandigheden goed. De recherche is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 21:30 uur laat het slachtoffer de verdachte binnen vanwege een verkoopafspraak. Eenmaal binnen spreekt zij de verdachte aan waarna hij haar een duw zou hebben gegeven. De dus is zo hard dat zij ten val komt. waarna hij haar zou hebben bedreigd met een steekwapen. De verdachte neemt daarop elektronica weg uit haar woning en gaat er met de buit vandoor. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving gezicht naar de verdachte maar hebben hem niet meer aangetroffen. Medewerkers van de forensische opsporing zijn ter plaatse geweest om onderzoek te doen en sporen veilig te stellen.

Getuigenoproep
Zag u op de avond van de overval iets verdachts in de omgeving van de Douwes Dekkerstraat? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw tips doorgeven via 0800-7000.Verwijs dan naar proces-verbaalnummer 2021163288. Heeft u camerabeelden van bijvoorbeeld een dashcam? Deze kunt u uploaden via onderstaand tipformulier.