AMSTERDAM - Dinsdagavond 25 april 2023 vond in Sportpark Middenmeer een gewelddadige beroving plaats. Een nog onbekende jongen trok het slachtoffer met geweld van haar fiets en ging er vervolgens op de fiets vandoor. De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van dit incident.

Het slachtoffer fietste die avond vanaf Science Park richting Sportpark Middenmeer. Rond 22.15 uur bevond ze zich op het Middenmeerpad toen ze voelde dat ze al fietsend plotseling van achteren werd vastgepakt. Daardoor kwam het slachtoffer tot stilstand en zag ze dat een jongen haar beet hield. Deze jongen trok haar vervolgens van de fiets af. Het slachtoffer wist zich daarna uit zijn greep te bevrijden en rende snel weg. Tijdens het wegrennen keek ze om en zag dat de man op haar fiets wegreed.

Impact

Ondanks het feit dat het slachtoffer niet lichamelijk gewond raakte door de beroving heeft het incident wel een grote impact op haar gehad. Ze schrok ontzettend toen de jongen haar beetpakte en was erg bang voor wat haar mogelijk zou kunnen overkomen.

Signalement verdachte


De recherche doet onderzoek naar deze gewelddadige straatroof en is op zoek naar mensen die iets gezien hebben van de beroving zelf en/of een (vluchtende) verdachte. Zijn signalement:
- Man;
- Licht getinte huidskleur;
- 16 à 17 jaar oud;
- Ongeveer 1.70 meter lang;
- Kort, zwart, krullend haar;
- Hij droeg een zwarte jas met capuchon en zwarte joggingbroek;
- Hij fietste weg op de fiets van het slachtoffer, een zwarte oma-fiets.

Informatie delen
Kunt u de recherche verder helpen? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaknummer te vermelden: 2023095976. Anoniem melding doen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.