DIEMEN - Een voetgangster loopt op woensdag 3 juni 2020 rond 18.00 uur over de Ouddiemerlaan in Diemen. Omdat de spoorbomen gesloten zijn, staan enkele voertuigen te wachten bij de spoorwegovergang. De vrouw maakt gebruik van de situatie en steekt de Ouddiemerlaan over. Ze passeert hierbij het stilstaande verkeer, dat echter op het moment van oversteken juist net weer in beweging komt. De vrouw komt in aanraking met een scooter en raakt hierbij gewond. Hoewel de bestuurder van de scooter in de eerste instantie nog hulp verleent, is zijn identiteit tot op heden onbekend. Het Team Ernstige Verkeers Ongevallen (TOEV) heeft het ongeval in onderzoek en komt graag in contact met deze scooterbestuurder, ofwel eventuele getuigen.


De bestuurder van de scooter is ongeveer 17 tot 19 jaar oud, had donkere krullen en reed op een kleine, wit met groene scooter. Ook zagen vele omstanders het voorval gebeuren en hebben meerdere personen hulp verleend aan het slachtoffer, onder andere vanuit de andere voertuigen die daar voor de spoorbomen aan het wachten waren. Ook met hen komen we graag in contact.

Verwondingen
Op het eerste oog vallen de verwondingen van het slachtoffer nog mee, maar nader onderzoek in het ziekenhuis wijst echter uit dat mevrouw een gecompliceerde dubbele botbreuk heeft.

Getuigenoproep
Om het voorval duidelijk in beeld te krijgen, is het onderzoeksteam op zoek naar getuigen en/of eventuele camerabeelden van het ongeval, bijvoorbeeld dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000.