AMSTERDAM - Zaterdag 23 januari 2021 zijn twee mannen rond 18.00 uur zwaar mishandeld op de Postjesweg, vlakbij Witte de Withstraat. De politie heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben, of beschikken over beelden van het incident of de vluchtroute van de nog onbekende verdachten.

Rond 18.00 uur hebben meerdere personen die avond met elkaar afgesproken op de Postjesweg in Amsterdam West, ter hoogte van het gebouw Het Sierraad. Er ontstaat een conflict, vermoedelijk over een potentiele verkoop, dat al snel uitmondt in een mishandeling. Twee slachtoffers, twee 20-jarige Amsterdammers, krijgen zulke harde klappen en trappen dat ze meerdere botbreuken oplopen, waaronder in het gezicht. Het viertal laat de twee jongens gewond achter en gaan er op twee scooters vandoor. De twee slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Twee scooters
De vier verdachten waren allemaal ongeveer tussen de 18 en 25 jaar oud en droegen donkere kleding. Ze gaan er op twee scooters vandoor: een zwarte scooter van het merk Kymco en een witte scooter van het merk Vespa, beide voorzien van een windscherm en een beenkleed. Na de mishandeling rijden ze op die scooters over de Postjesweg in de richting van de Hoofdweg, maar verdwijnen daar al snel uit het zicht.

Getuigenoproep
De politie wil graag weten wie deze verdachten zijn en doet onderzoek naar de aanleiding van het incident. We spreken graag met ieder die voor, tijdens of na de mishandeling wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het onderzoeksteam graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams, bijvoorbeeld van geparkeerde voertuigen in de directe omgeving van Het Sierraad. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000.