AMSTERDAM - Op woensdag 25 augustus is een vrouw beroofd op de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam Zuid. De verdachte, ook een vrouw, heeft het voorzien op het Rolex horloge van het slachtoffer.

Rond 12.45 uur parkeert het slachtoffer haar auto in de Cornelis Schuytstraat. Terwijl ze uit haar auto stapt, wordt ze aangesproken door een vrouw met een buitenlands accent. Deze vrouw loopt een tijdje achter het slachtoffer aan en wil contact met haar. Ter hoogte van de Van Breestraat, waar het op dat moment wat rustiger is, slaat de verdachte toe en trekt met geweld het horloge van de pols van het slachtoffer. De verdachte gaat er vandoor via de Van Breestraat in de richting van de Emmastraat.

Signalement verdachte
- Vrouw
- Slank
- Haar tot de schouders
- Brildragend

Getuigen
De recherche heeft de zaak in onderzoek en wil weten wie de verdachte is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.