AMSTERDAM - Op woensdag 1 september 2021 is een man neergestoken op de Van Ostadestraat in Amsterdam Zuid. Aan het incident ging een poging straatroof vooraf. De politie is op zoek naar getuigen. Op het moment dat het steekincident plaatsvond, reed iemand op een scooter voorbij. Graag komt de recherche in contact met deze bestuurder.

Rond 21.00 uur bezoeken twee mannen (man 1 en 2) een avondwinkel op de Ceintuurbaan. Bij het verlaten van de winkel worden de twee mannen aangesproken door twee andere mannen (man 3 en 4). Deze staan bij de ingang van de avondwinkel. Tussen de vier mannen ontstaat contact. De politie komt graag in contact met getuigen die iets van deze ontmoeting hebben meegekregen.

Man 1 en 2 lopen vervolgens verder en worden even achtervolgd door man 3 en 4. Man 1 en 2 laten hen weten hier niet van gediend te zijn en dan houdt de achtervolging ogenschijnlijk op. Totdat man 1 en 2 op de Van Ostadestraat lopen. Daar verschijnen de twee andere mannen weer. Nu zijn ze op de fiets en gaan naast de twee achtervolgde mannen rijden. Een van de twee mannen (man 3 of 4) probeert daar de tas van de schouder een van de andere mannen (man 1 of 2) te trekken. Hierna pakt man 1 of 2 een mes en steekt de man die de tas wil stelen, neer. Het slachtoffer van het steekincident is overgebracht naar het ziekenhuis en is daar aangehouden door de politie. De man die gestoken heeft is aangehouden en wordt verhoord door de politie.

Getuigen
De recherche wil weten wat er gisteravond gebeurd is op zowel de Ceintuurbaan als op de Van Ostadestraat. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen en een getuige in het bijzonder.

- De scooterbestuurder die rond 21.15 uur langsrijdt op de Van Ostadestraat wanneer het steekincident plaatsvindt
- Getuigen van de woordenwisseling op de Ceintuurbaan bij de avondwinkel
- Getuigen die zien dat de twee mannen achtervolgd worden.

Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van het tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.

bvh: 2021179323