AMSTERDAM - Op dinsdagochtend 21 september 2021 heeft een ramkraak plaatsgevonden op de Jan Evertsenstraat in Amsterdam West. Verdachten hebben met een bestelbus de pui van een exclusieve kledingwinkel geramd om zo toegang te krijgen tot de winkel. De politie zoekt getuigen.

Rond 04.30 uur reden verdachten met een witte bestelbus het winkelpand in. Meerdere verdachten gingen het pand binnen en er vervolgens vandoor met dure kleding uit de winkel. De verdachten zijn gevlucht op scooters, waarvan een in ieder geval een motorscooter een MP3 model betreft. Dit is een motorscooter met twee wielen aan de voorzijde en een aan de achterzijde. De verdachten zijn gevlucht in de richting van het Mercatorplein. Het witte busje dat gebruikt werd om de gevel in te rijden betreft een witte Renault Kangoo. Dit voertuig is gestolen in de nacht van 16 op 17 september 2021 vanaf de Staalmeesterslaan ter hoogte van de flat met huisnummers vanaf 300.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar de ramkraak. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Of heeft u informatie over het gestolen voertuig op de Staalmeesterslaan? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden