AMSTERDAM - Op maandag 14 maart 2022 heeft een poging van een beroving plaatsgevonden op de Westerparkkermis. Hierbij is een man mishandeld. De recherche zoekt getuigen.


Rond 20.15 uur zijn een man en een vrouw aanwezig op de kermis op de Polonceaukade. Het slachtoffer draagt een dure merk jas, waar twee andere mannen interesse in hebben. De twee mannen benaderden het slachtoffer, mishandelen hem en willen zijn jas hebben. Door de mishandeling loopt het slachtoffer letsel op en raakt de jas beschadigd. Het is de daders niet gelukt de jas van het slachtoffer af te pakken en het slachtoffer en zijn vriendin weten te ontkomen.

Getuigenoproep

De recherche onderzoekt deze poging tot beroving en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Ook de getuigen die al met de politie gesproken hebben op de bewuste avond wil de politie graag opnieuw spreken. Dus heeft u de mishandeling op de Westerparkkermis aan de Polonceaukade ter hoogte van de brug over de Haarlemmertrekvaart naar de Haarlemmerweg/van Slingelandtstraat gezien? Of heeft u beelden die ons helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.