AMSTERDAM - De politie onderzoekt de mishandeling van een 32-jarige man in de nacht van donderdag op vrijdag 25 maart 2022 op de Oosterdokskade in Amsterdam en komt daarbij graag in contact met getuigen. Het slachtoffer liep daarbij diverse verwondingen op en ligt in het ziekenhuis.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat rond 00.30 uur bij een opstootje tussen drie - mogelijk dronken - mannen ter hoogte van een hotel op de Oosterdokskade één man behoorlijk gewond raakt. De twee andere mannen zouden hem meerdere keren hebben geslagen. Het drietal loopt daarna door richting de pont. Het slachtoffer wordt later die nacht aangetroffen ter hoogte van de Zouthavenbrug, nabij de fietsenstalling van het Centraal Station. De man, een Letse toerist (32), is in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis.

Voetgangers
De politie kan bij het onderzoek naar de mishandeling de hulp van getuigen goed gebruiken. In het bijzonder is het onderzoeksteam nog op zoek naar een groepje voetgangers. Zij zouden nog tussen beide willen komen, maar de daders en het slachtoffer wekten de indruk vrienden van elkaar te zijn. De voetgangers zijn hierop doorgelopen. Heeft u iets gezien of weet u meer over de verdachten en heeft u nog niet gesproken met de politie? Neem dan contact op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.