AMSTERDAM - Op zaterdag 12 februari 2022 heeft een gewelddadige straatroof plaatsgevonden op het Minervaplein. Hierbij zijn twee slachtoffers mishandeld en neergestoken. De recherche zoekt getuigen.


Rond 21.10 uur zijn een man en een vrouw slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof. Ze liepen gezamenlijk op het Minervaplein, toen zij vanuit het niets werden aangevallen door een man. Hij was uit op hun persoolijke bezittingen. De slachtoffers zijn mishandeld en beiden neergestoken. Na de aanval zijn de slachtoffers met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels zijn ze uit het ziekenhuis ontslagen. De verdachte ging er na de beroving met de tas van het vrouwelijke slachtoffer vandoor. Hij rende in de richting van de Michelangelostraat, linksaf de Tintorettostraat in richting het Rafaelplein.

Signalement verdachte

Man
Licht getinte huidskleur
Tussen de 20 en 30 jaar
Slank postuur
Ongeschoren gelaat
Licht grijze hoody waarvan hij de capuchon droeg
Daarover een zwarte jas met zwarte capuchon die over de grijze capuchon gedragen werd
Grijze joggingbroek
Zwarte sportschoenen
Hij sprak Nederlands

Getuigenoproep
De recherche onderzoekt de straatroof en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Is u iets opgevallen rond het tijdstip van de straatroof op het Minervaplein of op de vluchtroute van de verdachte? Of heeft u beelden die ons helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop ook beeldmateriaal uploaden.