AMSTERDAM - Op zondag 26 september 2021 is een man onder bedreiging van onder andere vuurwapens beroofd op de Kuilsenhofweg in Amsterdam Zuidoost. De recherche zoekt getuigen.

Rond 21.00 uur parkeert het slachtoffer zijn auto op de Kolfschotenstraat en loopt via de onderdoorgang naar de Kuilsenhofweg. Vlak na de onderdoorgang wordt het slachtoffer van achteren belaagd en bedreigd met een vuurwapen. Drie verdachten dwingen het slachtoffer onder bedreiging van een mes en vuurwapens mee te lopen naar een boxgang in de buurt. Hier wordt het slachtoffer beroofd van zijn bezittingen, waaronder een autosleutel. Na de beroving gaan de verdachten er vandoor. Ook de auto, een zwarte Opel Astra uit 2017, van het slachtoffer wordt meegenomen. Even later wordt de auto op Kelbergen aangetroffen. Deze locatie is in de omgeving van de beroving.

Signalement 1:

- man- ongeveer 16 a 17 jaar oud
- lichte huidskleur
- slank postuur
- zwarte hoodie en droeg een capuchon
- zwarte Nikes
- Zwarte jas
- zwarte joggingbroek

Signalement 2:
- licht getinte huidskleur
- zwarte jas met grijze vlakken
- Zwarte muts en zwarte capuchon op
- Korte rasta's- ongeveer 16 a 17 jaar oud
- ongeveer 1.80 meter lang
- normaal postuur

Signalement 3:
- man
- ongeveer 15 a 17 jaar oud
- licht getinte huidskleur
- klein, ongeveer 1.60 meter
- slank postuur
- Standaard blauw wegwerp mondkapje
- Rood/zwarte jas
- Zwarte capuchon

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u jongens gezien die voldoen aan het signalement, of de gestolen Opel Astra uit 2017 zien rijden? Of heeft u beelden die ons helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop ook beeldmateriaal uploaden.