AMSTERDAM - Op donderdag 5 maart rond 10.00 uur heeft een overval plaatsgevonden op een drogisterij aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam-West. De politie is op zoek naar de overvaller en heeft beelden van een verdachte.


Als de overvaller de drogist binnen komt lopen, haalt hij met zijn rechterhand een witte plastic tas onder zijn trui/jas vandaan. Daarna loopt hij direct door naar de kassa. Hij loopt achter de kassa/balie waar de kassière net aan het afrekenen is met een klant. Daar haalt de overvaller een mes uit de plastic tas. Hij houdt het mes vast in zijn linkerhand. Met zijn rechterhand haalt hij het geld uit de kassalade en stopt dit in de witte plastic tas. Op het moment van de overval waren er diverse klanten en medewerkers in de winkel. Hierna is hij hard weggelopen over de Pieter Calandlaan en is hij de Willem Heselaarstraat in gerend.

De overval staat op beeld. Het signalement van de verdachte:
- Man;
- Helemaal in het donker gekleed;
- Capuchon op met pet eronder;
- Blauwe sportschoenen met witte zool;
- Witte handschoenen.

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.