AMSTERDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die dinsdag 5 juli rond 21.45 uur plaats vond, op de parkeergarage van de Albert Heijn op het Osdorpplein. De eigenaar van een bedrijf werd hierbij bedreigd met een vuurwapen en beroofd van zijn persoonlijke bezittingen.

Het slachtoffer liep op de bovenste verdieping van de parkeergarage bij de supermarkt richting zijn auto, toen hij twee personen op een motorscooter zag zitten. Toen hij in zijn auto wilde stappen bedreigde een van de personen hem met een vuurwapen. De verdachte wilde het horloge en andere persoonlijke bezittingen van het slachtoffer hebben. Nadat hij deze had gegeven, liep de verdachte naar de motorscooter en stapte achterop waarna de verdachten wegreden richting de uitgang van de parkeergarage. De politie werd ingelicht en stelde een onderzoek in. Agenten hebben de directe omgeving afgezocht, maar de verdachten niet aangetroffen.

Het vermoeden bestaat dat de verdachten het slachtoffer mogelijk hebben opgewacht. De politie zoekt daarom getuigen die dinsdagavond 5 juli iets verdachts hebben gezien op of rondom de parkeergarage op het Osdorpplein. Ook als u rondom het tijdstip van de beroving geparkeerd heeft gestaan op de bovenste verdieping van de parkeergarage en u bent in het bezit van beelden van een dashcam, dan komt de politie graag met u in contact.