AMSTERDAM - In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september 2021 heeft brand gewoed in een opslagbox van een horecagelegenheid aan de Rustenburgerstraat. De politie vermoedt brandstichting en is op zoek naar getuigen.

De brand werd omstreeks 07:00 uur ontdekt door een buurtbewoner die hulpdiensten inschakelde. De opslagbox waarin de brand woedde is gelegen tussen woningen in een dichtbebouwd gebied. De aangrenzende woningen hoefden niet ontruimd te worden. Er zijn geen gewonden gevallen, maar er is flinke schade aan de opslagbox ontstaan.

Getuigenoproep
De recherche wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Vermoedelijk is de brand aangestoken tussen 01.15 uur en 07.00 uur ’s ochtends. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop beeldmateriaal uploaden.