AMSTERDAM - De recherche is een onderzoek gestart naar een beroving van twee mannen op maandagavond 14 februari aan het Oeverpad waarbij de daders een vuurwapen hebben gebruikt.


Die avond fietsen twee twintigers rond 20.20 uur over het Oeverpad wanneer een jongen van achter een boom vandaan komt en de fietsers tot stoppen maant. Op dat moment komen er meerdere jongens bij en het wordt de fietsers direct duidelijk dat ze in een nare situatie zijn beland. De twee worden geschopt en geslagen en onder bedreiging van een vuurwapen moeten zij onder meer hun telefoons afgeven. De verdachten, in totaal vier of vijf vermoedelijk jonge jongens, gaan er daarna vandoor. De slachtoffers blijven met lichte verwondingen achter en schakelen de politie in. Van drie verdachten is een signalement bekend:

Verdachte 1

* Jongen van rond de 16 jaar

* Slank postuur

* Licht getinte huidskleur

* Sprak Nederlands (straattaal)

* Volledig in het donker gekleed met capuchon op

* Had een zwartkleurig mondkapje op

Verdachte 2

* Jongen van rond de 16 jaar

* Slank postuur

* Licht getinte huidskleur

* Sprak Nederlands

* Volledig in het donker gekleed met capuchon op

* Droeg een zwartkleurig mondkapje

Verdachte 3

* Man

* Slank Postuur

* Licht getinte huidskleur

* Droeg een rechthoekig vierkante zwarte bril

* Volledig in het zwart gekleed

* Had een beugel

* Sprak Nederlands

In de hoop de verdachten te kunnen achterhalen en aan te houden, is de recherche op zoek naar getuigen. Als mensen voorafgaand aan de gewelddadige beroving in de omgeving van het Oeverpad een groepje jongens heeft gezien, dan horen rechercheurs dit graag. Indien de verdachten op hun vlucht gezien zijn dan is dat ook belangrijk om te weten.

Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 aan de recherche in Amsterdam-West of via het onderstaande tipformulier. Anoniem doorgeven kan via 0800-7000 of via het tipformulier op Meld Misdaad Anoniem.