AMSTERDAM - Op woensdag 16 december 2020 vindt rond 17.05 een beroving plaats op het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost. Een man wordt door twee jongens met geweld en onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. De politie komt graag in contact met getuigen.

Het slachtoffer loopt over het Bijlmerplein, als hij door twee jongens op de grond wordt geduwd. Zij slaan en schoppen hem en een van de jongens dreigt met een vuurwapen. Vervolgens beroven ze hem van zijn persoonlijke bezittingen.

Als omstanders beginnen te schreeuwen, rennen de twee verdachten weg. Hierbij dumpt een van de verdachten het vuurwapen in een prullenbak. Het vuurwapen is niet veel later aangetroffen door de politie en meegenomen voor onderzoek.

Het slachtoffer is erg geschrokken, maar is gelukkig ongedeerd gebleven. Hij heeft aangifte gedaan. De verdachten zijn nog voortvluchtig.

Getuigenoproep
Bent u getuige geweest van dit incident? Of beschikt u over andere informatie die het onderzoek verder zou kunnen helpen? Neem dan contact op met de recherche via 0900 8844. Via het tipformulier hieronder kunt u eventueel beeldmateriaal ter beschikking stellen. Belt u liever anoniem? Dat kan via 0800 7000.