AMSTERDAM - In de nacht van zondag 10 op maandag 11 november 2019 wordt op de Reina Prinsen Geerligsstraat in Amsterdam-West een 27-jarige man neergeschoten. Direct na het schietincident start de politie een uitgebreid onderzoek. Het is echter nog steeds niet helemaal duidelijk wat er zich die nacht daar precies afspeelde. Rechercheurs hebben al met verschillende getuigen gesproken, maar doen nu nogmaals de dringende oproep aan mensen die mogelijk meer weten over deze zaak om zich te melden.


Het slachtoffer loopt die nacht rond 03.30 uur op de Reina Prinsen Geerligsstraat als hij ineens een vuurwapen op zijn hoofd krijgt. Hij denkt dat er op dat moment vier mannen bij hem staan. Zij vragen hem om zijn zakken te legen, het slachtoffer herkent dan een Marokkaans accent. Hij vermoedt dat de mannen hem willen beroven en sprint daarom meteen weg. Er klinken vervolgens meerdere schoten. Het slachtoffer rent richting het Gerbrandypark en de vermoedelijke schutter komt achter hem aan. De andere mannen rennen op dat moment weg in de richting van de Theodorus Dobbestraat. Wat er vervolgens precies nabij het park gebeurt, staat nog niet vast, maar er wordt daar in ieder geval nogmaals geschoten. Het slachtoffer valt op de grond en de vermoedelijke schutter schopt hem tegen zijn hoofd. Daarna vlucht ook deze man.

In eerste instantie heeft het slachtoffer niet door dat hij is geraakt, maar al snel voelt hij dat hij in zijn been geschoten is. Hij weet toch zelf de hulpdiensten te bellen. Toegesnelde politie-eenheden verlenen eerste hulp en daarna wordt het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht. Zoektochten in de omgeving naar de gevluchte mannen leveren helaas geen aanhoudingen van verdachten op.

Toedracht schietincident

Het is niet duidelijk waarom dit slachtoffer beschoten is. De 27-man uit Amsterdam geeft zelf aan dat hij dacht dat de mannen hem wilden beroven. De recherche onderzoekt dit, maar politie houdt ook rekening met het scenario dat het slachtoffer is opgewacht. Een getuige weet agenten namelijk te vertellen dat vlak voor het incident een groepje personen in een portiek op de Reina Prinsen Geerligsstraat zou hebben gehangen. Op de plaats delict en ook in het portiek zijn verschillende sporen in beslag genomen. Momenteel wordt onderzocht of deze sporen mogelijk nieuwe aanknopingspunten opleveren.

Getuigenoproep

Ondanks het verrichte onderzoek is het voor de recherche nog niet duidelijk wat er zich precies op de Reina Prinsen Geerligsstraat heeft afgespeeld. Daarom doet de politie wederom de oproep aan iedereen die mogelijk informatie heeft over dit schietincident om contact op te nemen met de politie. Zo zou er vlak voor het incident een kleine, donkerkleurige auto in de buurt van de plaats delict zijn geweest. De recherche heeft nog niet met de bestuurder van dit voertuig gesproken en komt graag met hem/haar in contact.

Informatie delen

Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident, maar dit nog niet gedeeld? Weet u meer over een verdachte? Of over iets anders in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.