AMSTERDAM - Woensdag 7 maart 2024 proberen twee jongens een woning te overvallen aan de Brenner in Amsterdam-West. De bewoner wordt hierbij bedreigd en krijgt klappen. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.


Rond 20.25 uur klinkt de deurbel van een woning aan de Brenner. De bewoner opent zijn voordeur en ziet twee jongens staan die direct waardevolle spullen eisen en de woning met geweld binnen proberen te dringen. Het slachtoffer staat zijn mannetje en lijkt na een korte worsteling, waarbij hij klappen krijgt, de verdachten te hebben verjaagd. Dan besluiten de twee verdachten toch terug te keren naar de woning en bedreigen de bewoner daarbij met een mes. Als het slachtoffer de overvallers nogmaals de baas is, besluiten ze wederom op de vlucht te slaan.

Signalementen verdachten:


Verdachte 1

- man,
- donker krullend haar,
- tussen 16 en 18 jaar oud,
- 1.75 à 1.80 centimeter lang,
- slank postuur,
- pet,
- CP jas,
- sjaaltje voor de mond,
- new Balance schoenen.

Verdachte 2

- man,
- tussen de 16 en 18 jaar oud,
- normaal postuur,
- Under Armour trainingspak,
- handschoenen aan,- 1.70 a 1.80 centimeter lang.

De recherche is er alles aangelegen om deze twee verdachten aan te kunnen houden.

Getuigenoproep

De recherche komt dan ook graag in contact met getuigen van deze woningoverval. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.