AMSTERDAM - Politie zoekt getuigen van plofkraak Iepenweg in Amsterdam-Oost In de vroege ochtend van zondag 7 augustus 2022 worden bewoners van de Iepenweg opgeschrikt door een harde knal. Agenten gaan meteen ter plaatse en treffen daar een vernielde pinautomaat aan. Ook is de ruit naast de pinautomaat compleet verwoest, mogelijk door een explosief voorwerp. Ondanks de explosie raakt er gelukkig niemand gewond. Er is niets buit gemaakt bij deze plofkraak.

Agenten gaan meteen ter plaatse en treffen daar een vernielde pinautomaat aan. Ook is de ruit naast de pinautomaat compleet verwoest, mogelijk door een explosief voorwerp. Ondanks de explosie raakt er gelukkig niemand gewond. Er is niets buit gemaakt bij deze plofkraak.

Afzetting
Eenmaal ter plaatse wordt het plaats delict ruim afgezet, zodat het team Forensische Opsporing en de Explosieven Opruiming Dienst veilig kan werken.

Getuigenoproep
Na de explosie zijn er twee mannen weggerend vanaf het Iepenplein in de richting van het Oosterpark. De recherche is druk met het onderzoek bezig en zij spreken graag met getuigen, of met mensen met informatie over deze zaak. Heeft u die bewuste zondagochtend tussen 05:15 en 05:30 uur iets verdachts gezien of gehoord? Of heeft u mogelijk camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via onderstaande telefoonnummers of vul het tipformulier in.