AMSTERDAM - De Amsterdamse recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar een plofkraak die in de vroege ochtend van woensdag 30 maart 2022 heeft plaatsgevonden op een geldautomaat in Duivendrecht.

Rond 03.40 uur komen bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er een harde knal is gehoord in de omgeving van het bedrijventerrein rond De Flinesstraat in Zuidoost. Toegesnelde politiemensen constateren dat een aanwezige geldautomaat is geforceerd met - vermoedelijk - explosieven. De gevel is flink beschadigd geraakt door de enorme knal. Er zijn geen gewonden gevallen. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om eventueel nog aanwezige explosieven veilig te verwijderen.

Vluchtscooter
Een getuige zag na de plofkraak een donkere scooter met twee personen wegrijden in de richting van de Van der Madeweg. Agenten zochten in de omgeving naar deze personen, maar zij werden niet meer aangetroffen.

De recherche spreekt graag met getuigen, of mensen die meer informatie hebben over deze plofkraak. Ook beelden van de twee personen op de scooter zijn zeer welkom. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via het tipformulier kan men ook beeldmateriaal ter beschikking stellen van het onderzoeksteam.