AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van de ontploffing van een explosief in de nacht van zondag op maandag 16 mei 2022 bij de ingang van een kapperszaak aan de Hoofdweg. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van schade aan het pand. De recherche onderzoekt de achtergronden van de zaak en wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

De bewoners en omwonenden hoorden rond 3.00 uur een harde knal en belden de politie. Door de explosie sneuvelde een raam van de toegangsdeur. De politie zette het gebied ruim af. Specialisten van Forensische Opsporing (FO) hebben sporenonderzoek verricht.

Getuigenoproep
De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt? Heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan vragen wij u deze te uploaden via het tipformulier.