AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van de ontploffing van een explosief in de nacht van dinsdag op woensdag 21 juni 2023 bij de voordeur van een thuiszorginstelling aan de Postjesweg. De recherche onderzoekt de achtergronden van de zaak en wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

Omwonenden hoorden iets voor 4.00 uur een harde knal en belden de politie. Ter plaatse bleek dat er een ontploffing plaats had gevonden, waarna een kleine brand was ontstaan. De politie zette de omgeving af, specialisten van Forensische Opsporing (FO) hebben vervolgens sporenonderzoek verricht. Er zijn als gevolg van de ontploffing geen gewonden gevallen. Wel is sprake van beperkte schade aan het pand, waar op dat moment niemand aanwezig was. Volgens getuigen zouden twee in het donker geklede mannen na de ontploffing te voet zijn gevlucht.

Getuigenoproep
De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt? Heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan vragen wij u deze te uploaden via het tipformulier.