AMSTERDAM - Een 17-jarige jongen is op dinsdagavond 16 mei 2023 bij een mislukte beroving op het Orlyplein gestoken. Een onderzoek is ingesteld en daarin is de politie op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer loopt rond 22.48 uur de stationshal van station Sloterdijk uit als hij ter hoogte van het Orlyplein wordt aangesproken door een voor hem onbekende jongeman. Die toont een mes en wil het slachtoffer beroven van zijn persoonlijke eigendommen. Daarbij maakt de belager stekende bewegingen met het mes. Omdat het slachtoffer het mes weet af te pakken en deze weggooit, rent de verdachte vervolgens weg in de richting van de Rhoneweg. Het slachtoffer houdt aan het incident lichte verwondingen over. Hij wordt ter plaatse behandeld.

Getuigen


De recherche doet onderzoek naar deze zaak en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.