AMSTERDAM - Op de Jan Vrijmanstraat is op donderdagochtend 7 januari 2021 een 33-jarige vrouw in haar woning overvallen door twee mannen. De verdachten deden zich daarbij voor als postbezorgers en gingen er in een auto vandoor. De politie is een onderzoek gestart en zoekt dringend getuigen die meer mogelijk weten.

Rond 8.30 uur belde één van de verdachten aan met een pakketje. Op het moment dat de vrouw de deur opendeed, kwam deze bezorger de woning binnen. De bewoonster kreeg een trap en zag dat er ook een handlanger de woning binnenkwam. De vrouw werd met een vuurwapen bedreigd en moest toezien hoe de twee de woning doorzochten en er uiteindelijk met haar persoonlijke eigendommen vandoor gingen. Het slachtoffer hield lichte verwondingen aan de woningoverval over.

Signalementen

Dader 1
- Lichtgetinte man- Ongeveer 1.80-1.90 meter lang
- Slank postuur- Donkerkleurig mondkapje
- Zwarte pet zonder merklogo
- Hij droeg een gekleurde oversized jas mogelijk oranje van kleur
- Zwartkleurige schoenen
- Vuurwapen bij zich

Dader 2
- Donkergetinte man
- Opvallend kleiner dan dader 1, vermoedelijk tussen de 1.65 en 1.75 meter lang
- Normaal tot dik postuur
- Droeg een zwartkleurige mondkapje
- Droeg een zwartkleurig pet zonder logo
- Zwarte krullen/kroeshaar die zichtbaar waren onder zijn pet.
- Droeg zwarte kleding mogelijk een glimmende stof. Een soort regenjas
- Zwartkleurige schoenen.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met deze overval? Mogelijk hebt u camerabeelden uit de omgeving in uw bezit die ons kunnen helpen met het onderzoek. Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem een melding doen? Bel dan naar M. 0800-7000.