AMSTERDAM - Op zondagavond 1 mei omstreeks 20:55 uur heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Diopter in Amsterdam-Noord. Er vielen geen gewonden, maar de explosie veroorzaakte wel forse schade. De recherche wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

Omstreeks 20:55 uur komt er een melding binnen bij de meldkamer van een explosie bij een woning aan de Diopter. Op het moment van de explosie is er iemand aanwezig in de woning. Deze persoon weet zichzelf in veiligheid te brengen en is door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht maar raakte niet gewond. De omgeving is meteen afgezet voor onderzoek. Forensische opsporing heeft ter plaatse onderzoek verricht. De toedracht van de explosie is tot op heden onbekend daarom is de politie op zoek naar getuigen en mogelijke beelden. Op vrijdag 29 april heeft er bij deze woning ook al een explosie plaatsgevonden. Of er een verband is wordt onderzocht.

Getuigenoproep
Heeft u iets gezien of gehoord? Mocht u op een andere manier weten wie bij de explosies betrokken zijn, of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0900-8844. Of deel uw tip via het onderstaande tipformulier. Hier kunt u ook eventuele camerabeelden uploaden. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.