AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag 09 op woensdag 10 augustus 2022 is een explosief afgegaan aan de voorzijde van een pand aan de Cruquiusweg. De recherche zoekt getuigen.

Het explosief ging even na 02.45 uur met een harde knal af. Gelukkig was er niemand in het pand aanwezig en is er niemand gewond geraakt. Aan het pand waar het explosief is afgegaan is daarentegen flinke schade ontstaan.

De politie heeft de omgeving afgezet en specialisten van Forensische Opsporing (FO), Team Explosieven Verkenning (TEV) en de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben ter plekke onderzoek gedaan.

Uit onderzoek komt naar voren dat er tijdens het voorval twee mogelijke verdachten zijn gezien. Deze zijn in onbekende richting vertrokken.

Getuigenoproep

De recherche doet onderzoek naar de toedracht en het motief van dit incident. Het team komt dan ook graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Is u iets opgevallen rond 02.45 uur op of in de omgeving van de Cruquiusweg? Of heeft u (deurbel of dashcam) beelden die ons kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak?

Neem dan contact op met de politie via onderstaande contactmogelijkheden.

Zaaknummer: PL1300 - 2022166672