AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag 4 juni op woensdag 5 juni 2024 schrikken buurtbewoners wakker van een harde knal. Er blijkt een explosie te zijn geweest bij een woning aan de Van Hilligaertstraat in Amsterdam-Zuid. De recherche is op zoek naar getuigen.

Rond 00.45 uur krijgt de meldkamer telefoontjes binnen van buurtbewoners die zeggen een ontploffing te hebben gehoord. Agenten gaan direct ter plaatse en zien dat de voorkant van een woning flink vernield is. In de voordeur zit een gat en er ligt glaswerk op de grond.

Op het moment van de explosie waren er in de woning geen mensen aanwezig. Ook is niemand gewond geraakt. Forensische Opsporing (FO) is direct een uitgebreid onderzoek gestart.

Getuigen gezocht

Heeft u iets gezien of gehoord in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.45 uur? Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van sociale beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Meld u zich dan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.