AMSTERDAM - De politie is een onderzoek gestart na een ernstige aanrijding op woensdagmiddag 17 mei 2023 op de kruising van de Australiëhavenweg en Haarlemmerweg in Amsterdam. Bij de aanrijding kwam een 17-jarige Amsterdammer om het leven.

De aanrijding vond even na 14.00 uur plaats tussen een personenauto en een scooter. De auto bereed de rijbaan van de Haarlemmerweg, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Halfweg. De scooter bereed de rijbaan van de Australiëhavenweg, komende uit de richting van Westpoort en gaande in de richting van de Ruys de Beerenbrouckstraat. Bij de botsing die op de kruising volgde, overleed de 17-jarige bestuurder van de scooter ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder van de personenauto raakte lichtgewond. Hij is - zoals gebruikelijk bij dergelijke ernstige ongevallen - aangehouden. De weg is enige tijd gestremd geweest voor al het verkeer.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident. Heeft u informatie voor het onderzoeksteam of met een dashcam over de kruising gereden rond het tijdstip van de aanrijding? Laat het ons dan weten via onderstaand tipformulier.