AMSTERDAM - Een restaurant aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Nieuw-West is in de nacht van zondag op maandag 8 juli 2024 beschoten. Daarbij raakte niemand gewond. De politie startte ter plekke met een onderzoek en zoekt getuigen. 48 uur eerder was hetzelfde pand ook al doelwit van een explosie. De recherche neemt de zaak hoog op.

Even na 03.30 uur vannacht werden drie nog in de zaak aanwezige medewerkers opgeschrikt door (meerdere) schoten op de voorzijde van het restaurant. De ingeschakelde politie zette uit voorzorg de omgeving ruim af. Experts van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek bij het pand. Na het schietincident zou een scooter met daarop twee personen zijn weggereden in onbekende richting. Een uitgebreide zoekslag in de omgeving leverde helaas nog geen aanhouding(en) op. Twee dagen eerder hoorden buurtbewoners rond 4.45 uur een harde knal als gevolg van een explosie ter hoogte van het terras van hetzelfde restaurant. Door de ontploffing ontstond een kleine brand, niemand raakte gewond. Ook toen reed na het incident een scooter met daarop twee personen weg, vermoedelijk in de richting van de Burgemeester Van Leeuwenlaan.

De recherche onderzoekt beide zaken en houdt er rekening mee dat de twee incidenten mogelijk in verband staan met elkaar. Omwonenden met camerabeelden wordt gevraagd om zich te melden. Informatie die het onderzoek kan helpen, is welkom. Heb jij weet van eventuele (criminele) conflicten of heb je in de afgelopen periode verdachte situaties gezien? Deel deze dan met ons via het tipformulier of via 0900-8844. Mocht u het eng of spannend vinden om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn erin gespecialiseerd om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen.