AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval dat donderdagochtend 29 augustus 2019 plaatsvond rond het overgangspunt van de A2 naar de A10. Bij de aanrijding tussen een personenauto en motor raakte de bestuurder van het motorvoertuig ernstig gewond.

Rond 08.08 uur kwamen op de A2 links in de verbindingsbocht naar de A10 rechts de personenauto en motorrijder met elkaar in botsing. Dat gebeurde ter hoogte van hectometerpaal 31.2 H. De motorrijder, een 37-jarige man uit Wilnis, kwam daarbij ten val en is met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar.

Van de 38-jarige bestuurder van de personenauto - die ongedeerd bleef - is door het onderzoeksteam inmiddels een verklaring opgenomen. De recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Om feiten en omstandigheden zo nauwkeurig mogelijk te kunnen reconstrueren, hoopt de recherche te spreken met getuigen die mogelijk iets hebben meegekregen van de momenten voor het ongeluk.

Dashcambeelde
Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken of dashcambeelden hebben, wordt verzocht om contact op te nemen op 0900-8844. Via het tipformulier is het ook mogelijk beeldmateriaal te uploaden.