AMSTERDAM - Op dinsdag 12 januari 2021 is een minderjarige slachtoffer geworden van een straatroof in het Rietlandpark. De recherche is op zoek naar getuigen.

Tussen 21: 00 uur en 21:30 uur loopt het slachtoffer over de Piet Heintunnel in de richting van de Borneolaan. Tijdens het lopen ziet hij twee jongens staan. Nadat het slachtoffer de jongens passeert, zou hij door één van ze zijn aangesproken. Vervolgens zou één van hen een eigendom van het slachtoffer hebben weggenomen. Het slachtoffer zou vervolgens zijn geslagen en bedreigd om nog meer eigendommen af te staan, maar hij weigerde dit te doen. Na enige tijd stopten de belagers, waarna ze met de buit wegvluchtten in de richting van de D.L. Hudigstraat. De politie heeft nog in de omgeving gezocht maar de verdachten niet aangetroffen.

Signalementen
Verdachte 1:
- ongeveer 15 jaar oud
- ongeveer 1.75 meter lang
- lichtgetinte huidskleur
- Zwarte jas met daaronder een blauw kleurig vest met capuchon. Trainingsbroek met lichte streep op de zijkant.

Verdachte 2:
- ongeveer 15 jaar oud
- ongeveer 1.70 meter lang
- groene ogen
- zwarte mondkapje op met wit patroon- zwarte winterjas met een capuchon. Capuchon met flappen

Getuigenoproep
Getuigen
De recherche is op zoek naar getuigen of mensen die camerabeelden hebben van deze straatroof of de vluchtende verdachten. Heeft u meer informatie? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Via het tipformulier kunt u ook beeldmateriaal delen met het onderzoeksteam.