AMSTERDAM - Zaterdagavond 18 maart 2023 is een 60-jarige man vlakbij de Ziggo Dome in Amsterdam-Zuidoost zwaar mishandeld. Terwijl hij op De Passage naar een taxi zocht, werd hij door een nog onbekende fietser geduwd of geslagen. Het slachtoffer liep vervolgens ernstig letsel op. De identiteit van de mannelijke fietser blijft vooralsnog onbekend en de recherche is daarom dringend op zoek naar meer informatie, getuigen en camerabeelden.

Het slachtoffer had die avond een bezoek gebracht aan een evenement in de Ziggo Dome. Rond 22:48 uur was hij in klein gezelschap op zoek naar een taxi en bevond zich op het fietspad op De Passage nabij de rotonde aan de zijkant van de Ziggo Dome. Op een gegeven moment werd hij gepasseerd door een achteropkomende fietser die hem een duw, danwel klap gaf, waarna de man ten val kwam. Nadat de man op de grond was gevallen, reed de mannelijke fietser met verhoogde snelheid weg in de richting van de Holterbergweg. Het slachtoffer bleef bewusteloos achter, later bleek in het ziekenhuis dat hij zwaar neurologisch trauma had opgelopen.

Getuigenoproep
Wie de betrokken fietser is geweest, staat vooralsnog niet vast. De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over die fietser en/of de zaak in het algemeen. Wie is er bijvoorbeeld getuige geweest van het incident of heeft hier beelden van? Op het moment van de mishandeling liep het evenement in de Ziggo Dome net uit en de kans is dus groot dat er mensen zijn die iets gezien hebben van het voorval zelf en/of de vluchtende fietser(s). Om hun geheugen op te frissen: het slachtoffer betreft een lange man van ongeveer 1,98 meter lang met kort, lichtgrijs haar, toen gekleed in een zwarte jas.

Informatie delen Kunt u de recherche verder helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen.