AMSTERDAM - Het is dinsdagavond 4 juni rond 19.30 uur. Op het Delflandplein krijgt een man om nog onbekende redenen ruzie met twee jonge jongens. Een van de twee jongens geeft de man een harde klap, waardoor hij op de grond valt. Vervolgens beginnen ze allebei op de man in te schoppen, waarvan een ook een harde trap tegen zijn hoofd geeft.

Ze laten de man weerloos achter en rijden samen op een zwarte fatbike weg in de richting van de Overschiestraat. Het slachtoffer is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

De recherche is een onderzoek gestart. Omdat het rond dat tijdstip druk was op het plein, zijn er mogelijk meerdere mensen getuige geweest van deze zware mishandeling. Wij komen daarom graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben of weten wie deze verdachten zijn.

Signalement verdachte 1:

Lichtgetint
Rond de 14 jaar
Droeg een zwarte jas met capuchon
Een zwarte spijkerbroek van het merk Under Armour
Zwarte sportschoenen met een gele zool
Een rode trui
Niet groot, ca 150-165 lang
Dun postuur

Signalement verdachte 2

Lichtgetint
Tussen de 13-16 jaar
Niet groot, ca 150-165 lang
Droeg een rood shirt met zwart vest
Een grijze trainingsbroek
Zwarte schoenen met een witte zool
Dik postuur

Of beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.